Klartext tar fram en skrivhandledning

Producerar företaget eller myndigheten där du arbetar stora mängder text? Är ni många olika skribenter?

Som språkkonsult kan jag hjälpa er att ta fram en skrivhandledning eller skrivguide med språkliga riktlinjer för hur ni vill skriva på just er arbetsplats. När jag tar fram en skrivhandledning börjar jag med att göra en analys av era befintliga texter och kommunikationssituationen i er organisation. Därefter sammanställer jag en handledning med konkreta och tydliga riktlinjer för hur ni ska skriva era texter. Med hjälp av den kan era skribenter skriva begripliga och konsekventa texter.

Vill du se ett exempel på riktlinjer som jag har tagit fram? Inom projektet Biblioteket rätt och lätt tog jag fram riktlinjer för webbtexter, som alla bibliotek får använda till sina webbplatser. Läs riktlinjerna här.

Vill du veta vad det kostar att Klartext tar fram en skrivhandledning för din arbetsplats? Varmt välkommen att kontakta mig för att få ett kostnadsförslag.


Stort tack för leveransen!

Jag är supernöjd med resultatet och har gett mina tjejer det i handen inför arbetet med att skriva utbildningsmaterialet. Tankeväckande saker som kommer att ge oss mycket nytta. Speciellt bra att du la in exempel på bra och mindre bra sätt att skriva!

/Camilla Sandholm, Projektledare, Familjebostäder

Share This