Skrivarkurser på distans

Skrivarkurser på distans. Klartext erbjuder fyra skrivarkurser. En kurs passar dig som vill skriva bättre i jobbet eller andra sammanhang där du skriver brukstexter. En kurs är inriktad specifikt på att lära sig att skilja mellan de och dem. Det finns också två kurser i att skriva böcker – en om att skriva fackbok och en om att skriva roman. Alla kurser sker helt på distans och du kan börja utbildningen precis när du vill, var du än befinner dig i världen.

Skrivarkurs - kaffe, anteckningsblock, penna, dator

Skrivarkurser på distans – när och var du vill

Skrivarkurser med olika syften

Är du sugen på att gå en skrivarkurs på distans? Här kan du läsa mer om Klartexts distanskurser. Kursledare är Jenny Forsberg, som är examinerad språkkonsult i svenska och författare. Jenny har gjort texter begripliga åt företag och myndigheter sedan 1999. Hon har skrivit två romaner och fyra fackböcker.

Skrivarkursernas ledare Jenny Forsberg

Skrivarkursledare Jenny Forsberg, examinerad språkkonsult i svenska.

Skrivarkurs: skriv tydliga texter

Skrivarkursen Skriv tydliga texter passar dig som skriver brukstexter på jobbet, i ditt eget företag eller i något annat sammanhang. Kanske skriver du mejl, webbtexter, rapporter, mötesprotokoll eller något annat. Du får verktygen för att skriva enkla, begripliga texter som når fram till dina läsare. Du lär dig strukturera din text så att den blir effektiv. Du får knep för att undvika byråkratspråk. Du får svar på de vanligaste språkfrågorna – och får veta hur du kan få svar på dina språkfrågor framöver.

Kursen innehåller många praktiska övningar. Den sker helt och hållet online, så du startar när du vill och lär dig i ditt eget tempo. Läs mer och anmäl dig till skrivarkursen Skriv tydliga texter.

Skrivarkurs: Lär dig skilja mellan de och dem på en timme

Kursen Lär dig skilja mellan de och dem på en timme passar dig som tycker att det är svårt att veta när du ska skriva de och när du ska skriva dem. Kursen passar oavsett vilken typ av texter du skriver. Du går igenom hela kursen på en timme och får även verktyg för att repetera det du lär dig så att du kommer ihåg det framöver.

Kursen sker helt online och innehåller praktiska övningar som hjälper dig att lära dig och ger dig ett kvitto på att du har förstått.  Du startar kursen när du vill och jobbar på egen hand helt i ditt eget tempo. Läs mer och anmäl dig till Lär dig skilja mellan de och dem på en timme.

Skrivarkurs: skriv en fackbok på sex månader

Skrivarkursen Skriv en fackbok på sex månader är till för dig som vill ha någon att hålla i handen medan du skriver din fackbok. Kursen passar bra för dig som inte har skrivit någon bok tidigare. Under kursens gång får du återkoppling på det som just du behöver jobba med.

Kursen sker på distans via e-post och finns i tre versioner så att du kan välja efter ditt behov och din budget. Du får både återkoppling på detaljer och generella kommentarer om vad du behöver förbättra. Jag hjälper dig med språk och struktur. Läs mer och anmäl dig till skrivarkursen Skriv en fackbok på sex månader.

Skrivarkurs: skriv en roman på sex månader

Skrivarkursen Skriv en roman på sex månader är en kurs för dig som vill skriva en roman med hjälp av ett detaljerat synopsis. Kursen passar dig som har skrivit lite tidigare och som vill arbeta systematiskt och strukturerat.

Kursen sker på distans via e-post och du som är beredd att satsa kan ha ett utkast till en roman färdigt på sex månader. Lär mer och anmäl dig till skrivarkursen Skriv en roman på sex månader.

Share This