Skriv för din målgrupp – tips för träffsäkra texter av Jenny Forsberg

Bild på boken Skriv för din målgrupp - tips för träffsäkra texter

Skriv för din målgrupp – tips för träffsäkra texter lär du dig att göra en målgruppsanalys för varje text. För jo, varje text har en målgrupp – en text som ingen ska läsa har ingen funktion. Boken visar steg för steg hur du kan använda dina kunskaper om målgruppen genom hela skrivprocessen. Du lär dig att skriva tydligt och begripligt på alla nivåer i texten – från disposition och innehåll till meningsbyggnad och ord.

Boken passar dig som skriver texter i ditt jobb. Den innehåller praktiska tips om hur du kan anpassa dina texter efter läsarna. Du får övergripande kunskaper som passar för att skriva de flesta sorters texter på dagens arbetsplatser. Du får även råd om ett antal specifika texttyper, som säljande text, mötesprotokoll och webbtext.

Skriv för din målgrupp kom ut 2017.

Lär dig skriva bättre med en distanskurs

För dig som vill satsa mer på att bli en bättre skribent erbjuder jag även onlinekursen Skriv tydliga texter. Den bygger delvis på min bok Tydliga texter men innehåller dessutom massor av praktiska övningar så att du får träna på dina nya kunskaper. På så sätt lär du dig bättre och kommer ihåg det du lär dig. Här kan du läsa mer om skrivkursen och anmäla dig.

Share This