Skriv tydliga texter – med återkoppling

Skriver du texter i jobbet? Känner du dig osäker på hur du kan göra texten så tydlig och begriplig som möjligt?

Vill du lära dig att skriva tydliga och effektiva texter som läsarna förstår? Onlinekursen Skriv tydliga texter passar framför allt för dig som skriver i jobbet. När du har gått igenom kursen har du verktyg för att skriva begripliga texter som når fram till dina läsare. Du lär dig strukturera texten så att den blir effektiv. Kursen går även igenom hur du undviker byråkratspråk och vad du ska tänka på för att skriva korrekt. Dessutom får du svar på de vanligaste språkfrågorna – och får veta vart du vänder dig med språkfrågor i framtiden.

Knapp med texten Anmäl mig

Få återkoppling av en språkkonsult

Jag som håller i kursen och ger återkoppling på dina texter heter Jenny Forsberg och är examinerad språkkonsult i svenska. Jag har en språkkonsultutbildning från Stockholms universitet. Sedan 1999 gör jag företags och myndigheters texter begripliga. Jag har hjälpt många skribenter, kommunikatörer och handläggare att skriva bättre texter. Jag har även skrivit två skrivhandböcker: Tydliga texter – snabba skrivtips och språkråd och Skriv för din målgrupp – tips för träffsäkra texter.

Kursledare Jenny Forsberg
Du får återkoppling av mig, Jenny Forsberg, examinerad språkkonsult i svenska

– Glad att jag valde kursen med återkoppling

Så här säger några nöjda kursdeltagare:

”Kursen innehöll en bekväm blandning av videofilmer, instruktionstexter och övningar samt att man fick praktisera sökning av lösningar på webbplatser.

Jag är glad att jag valde varianten av kursen med återkoppling. Det ger så mycket mer när man till exempel kan reflektera över hur texten uppfattas av läsaren som inte har bakgrundsinformation.”

”Kursen är välkonstruerad och har många hjälpsamma övningar för att lära sig skriva bättre. Jag ser själv en stor förbättring i mina texter.”

/Magnus Höglund

”Det bästa med kursen var att jag blev påmind om bra saker att tänka på för att anpassa mina texter efter min målgrupp. En del som jag redan gör och en del som jag nu börjat göra bättre. Massor av bra tips runt praktiska saker som listor, ord man ska undvika och så vidare. Tack!

/Kerstin Blom, Kunskapsresan”

Du får teoretiska kunskaper och praktiska övningar

Skriv tydliga texter med återkoppling är en skrivkurs där du får teoretiska kunskaper om vad som gör en text bra. Teorin får du i form av korta föreläsningsfilmer och snabblästa texter. Du får även göra massor av praktiska övningar, där du skickar in texter till mig och får veta vad just du behöver öva mer på.

Du startar kursen när du vill och gör den i ditt tempo, vilken tid på dygnet du vill. Du har tillgång till kursmaterialet i sex månader.

Överkropp på person som jobbar vid datorn för illustrera skrivkursen Skriv tydliga texter
Skriv tydliga texter är en onlinekurs

Vad ingår i kursen?

Kursen består av de här tio lektionerna:

  • Kom igång och skriv
  • Skriv begripligt
  • Undvik byråkratspråk
  • Strukturera din text
  • Hur heter det egentligen? Svar på språkfrågor
  • Använd skiljetecken
  • Skriv på svenska
  • Vem bestämmer över språket?
  • Specifika knep för några olika typer av texter: webbtext, mejl, blogg, sociala medier, rapporter och säljtexter
  • Var kan jag slå upp det jag undrar?

Vad kostar kursen?

Priset för Skriv tydliga texter med återkoppling är 9 900 kronor inklusive moms. Då får du de tio fullmatade lektionerna som beskrivs ovan. Då får du de tio fullmatade lektionerna som beskrivs ovan – plus återkoppling på dina texter av en språkkonsult.

Finns det något sätt att lära sig skriva bättre till ett lägre pris?

Jag har full förståelse för att kursavgiften kan kännas hög, särskilt om du betalar som privatperson eller soloföretagare. Orsaken är att jag ger dig och alla andra kursdeltagare personlig återkoppling, och då behöver jag ta betalt för varje timme jag lägger ner på att läsa era texter och ge återkoppling.

För dig som vill gå en kurs till ett lägre pris finns en version av kursen som bygger helt på självstudier. Där får du ingen återkoppling av mig utan jobbar helt på egen hand. Här hittar du självstudieversionen av Skriv tydliga texter.

Anmäl dig i dag

Varmt välkommen att klicka på knappen för att anmäla dig till kursen Skriv tydliga texter med återkoppling. Vi ses i kursen!

Knapp med texten Anmäl mig
Share This