Så här använder Klartext kakor (cookies)

Klartext använder kakor (cookies), närmare bestämt annonskakor och statistikkakor. Det är för att kunna föra statistik över hur webbplatsen används och för att kunna ha annonser på webbplatsen.

Några av kakorna sparas i din utrustning för att komma ihåg dina val vid nästa besök. Din och andra besökares aktivitet på webbplatsen loggas, men den kan inte kopplas ihop med enskilda individer. Klartext samlar in uppgifter om vilka av webbplatsens sidor du besöker, hur länge du stannar på webbplatsen och från vilket land du surfar.

Här kan du läsa om hur Klartext hanterar personuppgifter.

Vilka använder kakorna?

Information som samlas in med hjälp av kakor på webbplatsen hanteras, förutom av Klartext, även av Google Analytics, Google Search Console och eventuellt av affiliatewebbplatser som Tradedoubler. Här kan du läsa om hur Google använder kakor.

Du kan ta bort kakor

I inställningarna för din webbläsare eller enhet kan du oftast ställa in vilka kakor som får lagras på enheten. Du kan blockera alla kakor, granska vilka kakor som har lagrats och radera de lagrade kakorna. Om du blockerar kakor får Klartext sämre förutsättningar att anpassa webbplatsen för användare med dina behov. Om du blockerar kakor kommer du att få frågan om och om igen om du vill godkänna kakor.

Share This