Tydliga texter – snabba skrivtips och språkråd av Jenny Forsberg

Skriver du i ditt arbete? Är du intresserad av språk men har inte tid att plöja tjocka akademiska luntor? I boken Tydliga texter – snabba skrivtips och språkråd får du praktiska tips som du kan börja använda omedelbart, oavsett om du skriver webbtext, rapporter eller e-post.

Tydliga texter innehåller en mängd konkreta exempel och övningar som gör att du omedelbart kan använda dina nya kunskaper. Du lär dig allt från hur du kan strukturera din text för att den ska fungera till hur du undviker irriterande språkfel.

Tydliga texter gavs ut av Norstedts förlag, men finns numera hos Studentlitteratur i en fjärde upplaga som släpptes 2017.

Lär dig skriva bättre med en distanskurs

För dig som är beredd att lägga lite mer tid på att bli en bättre skribent så erbjuder jag även onlinekursen Skriv tydliga texter. Den bygger delvis på den här boken men innehåller dessutom massor av praktiska övningar så att du får träna på dina nya kunskaper. På så sätt lär du dig bättre och kommer ihåg det du lär dig. Här kan du läsa mer om skrivkursen och anmäla dig.

Share This