Skriv en roman på sex månader – onlinekurs

Skriva en roman – drömmer du om det? Har du en idé men vet inte hur du ska börja skriva? Har du skrivit kortare skönlitterära texter och vill gå vidare med att skriva en sammanhängande roman? Eller vill du få en skjuts i ditt skrivande och komma igång med ditt romanprojekt? Då är det här onlinekursen för dig.

Kursen passar framför allt dig som vill:

  1. Lägga ner tid och energi på att ta fram ett synopsis innan du börjar skriva.
  2. Följa en tidsplan som hjälper dig att skriva din roman på ett halvår.

Om du följer kursens tidsplan har du första utkastet till din roman färdigt om bara sex månader.

Knapp med texten Anmäl mig

Få hjälp att skriva roman av en språkkonsult och författare

Jag som leder romankursen heter Jenny Forsberg och är författare och examinerad språkkonsult i svenska. Jag är utbildad på språkkonsultprogrammet vid Stockholms universitet och har jobbat med att göra företags och myndigheters texter begripliga sedan 1999.

Jag har skrivit två romaner och fyra fackböcker. Nu vill jag gärna hjälpa dig att skriva din roman.

Kursledare Jenny Forsberg
Kursledare Jenny Forsberg

Skriv en roman – utan återkoppling

Onlinekursen Skriv en roman på sex månader är en självstudiekurs, som är helt webbaserad. Det innebär att du inte får någon återkoppling på ditt manus under kursens gång.

Den här kursen är helt textbaserad. Varje avsnitt består av texter med teori. Till varje avsnitt hör praktiska övningar, också i form av text, som hela tiden hjälper dig att ta nästa steg i att skriva din bok. Texterna är begripliga och inte för långa. Du startar kursen när du vill och jobbar helt i din egen takt.

Skriv en roman med hjälp av ett detaljerat synopsis

På den här kursen gör du ett detaljerat synopsis som du sedan utgår från för att skriva din roman. Kursen passar dig som vill skriva en bok med hjälp av ett synopsis och som vill bygga upp en längre historia med hjälp av en strukturerad arbetsmetod. Du har förmodligen en idé om vad du vill att din roman ska handla om. Annars går vi igenom i kursen hur du kan hitta en idé.

Skriv en roman – för dig som har skrivit skönlitteratur tidigare

För att få ut så mycket som möjligt av kursen är det bra om du har tidigare erfarenhet av att skriva skönlitteratur. Du behöver förstås inte ha skrivit en hel bok tidigare, men du kanske har gått en grundläggande skrivarkurs, har skrivit några noveller eller liknande.

Du har en grundläggande uppfattning om vad det innebär att arbeta med gestaltning, perspektiv, scener och person- och miljöbeskrivningar. I den här kursen går vi nämligen inte in så detaljerat i skrivhantverket, utan fokuserar på att bygga synopsis och på att få boken skriven.

Skriv klart din roman på sex månader

Målet för dig som är beredd att jobba hårt är att ha ett första utkast till en roman efter sex månader. För dig som inte har möjlighet att lägga lika mycket tid går det bra att skriva i ett långsammare tempo – du har tillgång till kursmaterialet i ett helt år.

Utkastet som du skriver under kursens gång kommer du att behöva redigera efteråt. Jag rekommenderar varmt att du tar hjälp av en lektör eller en redaktör för att få detaljerad återkoppling på ditt manus så att du kan få fram en version av manuset som du kan skicka till ett förlag eller ge ut på egen hand.

En uppslagen anteckningsbok och en penna illustrerar onlinekursen Skriv en roman på sex månader.
Skriv en roman på sex månader med hjälp av en onlinekurs

Skriv en roman – en kurs i sju lektioner

Kursen består av sju lektioner med följande innehåll:

  1. Vad ska romanen handla om?
  2. Mejsla fram personerna.
  3. Olika perspektiv.
  4. Lär dig allt om personerna.
  5. Dela in berättelsen i scener.
  6. Sammanfatta varje scen.
  7. Skriv romanen.

Vad kostar kursen?

Du får kursen Skriv en roman på sex månader, som hjälper dig att skriva ett första utkast av din bok, för bara 490 kronor inklusive moms.

Anmäl dig idag

Varmt välkommen att anmäla dig till kursen genom att klicka på knappen.

Knapp med texten Anmäl mig

Share This