Distanskurs: Skriv en roman på sex månader

Vill du skriva en bok? Har du en romanidé men vet inte hur du ska börja skriva? Har du skrivit kortare skönlitterära texter och vill gå vidare med att skriva en sammanhängande roman? Eller vill du få en skjuts i ditt skrivande och komma igång med ditt romanprojekt? Då är det här kursen för dig. Det är en skrivkurs på distans som sker helt via e-post och du kan börja kursen när det passar dig.

För dig som vill skriva en roman med hjälp av ett detaljerat synopsis

På den här kursen gör du ett detaljerat synopsis som du sedan utgår från för att skriva din roman. Kursen passar dig som vill skriva en bok med hjälp av ett synopsis och som vill bygga upp en längre historia med hjälp av en strukturerad arbetsmetod. Du har förmodligen en idé om vad du vill att din roman ska handla om. Annars får du förslag på hur du kan hitta din idé i början av kursen.

För dig som har skrivit skönlitteratur tidigare

För att få ut så mycket som möjligt av kursen är det bra om du har tidigare erfarenhet av att skriva skönlitteratur. Du behöver förstås inte ha skrivit en bok tidigare, men du kanske har gått en grundläggande skrivarkurs, har skrivit några noveller eller liknande. Du har en grundläggande uppfattning om vad det innebär att arbeta med gestaltning, perspektiv, scener och person- och miljöbeskrivningar.

Du kan ha ett romanutkast efter sex månader

Målet för dig som är beredd att lägga ner mycket tid på kursen är att ha ett första utkast till en roman när kursen är slut efter sex månader. För dig som inte har möjlighet att lägga lika mycket tid går det bra att läsa kursen i ett långsammare tempo och ändå ha ett synopsis färdigt vid kursens slut – som du sedan kan använda för att skriva romanen i din egen takt.

Under den här kursen finns det inte utrymme för att få återkoppling på hela din roman. Det utkast som du skriver kommer du att behöva redigera efteråt. Jag rekommenderar varmt att du tar hjälp av en lektör eller en redaktör för att få detaljerad återkoppling på ditt manus efter kursens gång för att få fram en version av manuset som du kan skicka till ett förlag eller ge ut på egen hand.

Kursplan

Kursbrev 1: Vad ska romanen handla om?

Kursbrev 2: Börja mejsla fram personerna

Kursbrev 3: Se berättelsen ur olika perspektiv

Kursbrev 4: Lär dig ALLT om personerna

Kursbrev 5: Dela in berättelsen i scener

Kursbrev 6: Skriv en sammanfattning av varje scen

Kursbrev 7: Skriv romanen

 

Pris: 3 200 kronor exklusive moms, 4 000 kronor inklusive moms

Plats: Där du är. Kursen sker helt på distans via e-post.

Kursstart: när du vill

Kursens slut: sex månader efter att du har fått mejlet med den första lektionen

Kursledare: Jenny Forsberg, författare och språkkonsult i svenska som har skrivit romanerna Akrobaten och Tsunamin.

Anmälan och frågor: mejla jenny@iklartext.se

 

Är du mer intresserad av att skriva en fackbok? Hos Klartext hittar du även distanskursen Skriv en fackbok på sex månader.

För den som vill skriva bättre brukstexter – i jobbet till exempel – finns kursen Skriv tydliga texter.

Share This