Korr av din text

Behöver din arbetsplats hjälp med korr av texter? Jag har många års erfarenhet av att korrekturläsa och språkgranska texter åt företag och myndigheter. Hör av dig till mig för att få ett kostnadsförslag för korr eller språkgranskning av din text.

Korr och språkgranskning – vad är skillnaden?

Korr (korrektur eller korrekturläsning) innebär att jag kontrollerar att texten är korrekt och att den följer dagens skrivregler. Vi språkkonsulter brukar kalla korrekturläsningen för en textgranskning på nivå 1. Men en text kan granskas på fler nivåer än så.

När jag gör en mer avancerad språkgranskning än bara korr anpassar jag texten efter syfte och målgrupp, kontrollerar ordval och stil och ser till att texten hänger ihop på ett tydligt sätt. Detta kallas nivå 2.

När jag språkgranskar på nivå 3 arbetar jag även med rubriker och disposition för att lyfta  fram textens budskap, så att den kommunicerar det den ska.

Ofta behöver texten mer än korr

En text som är skriven av flera olika skribenter behöver ofta en mer avancerad språkgranskning än ren korr. Samma sak brukar gälla texter som är skrivna av någon som inte är skribent, språkkonsult, journalist, copywriter eller liknande till yrket. Även texter som är skrivna i en organisation som traditionellt använder en byråkratisk eller akademisk stil brukar behöva en språkgranskning på nivå 2 eller 3.

Hur vet jag om texten behöver korr eller språkgranskning?

Det enklaste sättet att få veta om texten behöver korr eller språkgranskning är att mejla den till mig. Då kan jag titta på den och komma med ett förslag på vad texten behöver, inklusive ett kostnadsförslag.

Behöver din text korr?

Har din arbetsplats texter som behöver korr eller språkgranskning? Jag korrekturläser och språkgranskar de flesta typer av texter åt företag och myndigheter. Till exempel hjälper jag till med webbtexter, artiklar, kundbrev, rapporter, broschyrer och marknadsmaterial. Varmt välkommen att kontakta mig så kan vi tillsammans komma fram till vad just din arbetsplats behöver.

Share This