Undrar du vad seminarier heter i singular, var det passar med semikolon eller när man använder var respektive vart? Du vet väl att du kan kontakta Språkrådet för att få svar på dina språkfrågor? På deras webbplats finns en frågelåda där du kan söka efter svar på dina språkfrågor. Hittar du inte svaret där så går det bra att ringa eller mejla.

Språkrådet hette tidigare Svenska språknämnden. Den 1 juli 2006 slogs språknämnden ihop med Sofi, Språk- och folkminnesinstitutet, under det nya namnet Språkrådet. Tillsammans med Sverigefinska språknämnden och regeringskansliets klarspråksgrupp bildar Språkrådet Institutionen för språk och folkminnen, som har till uppgift att följa och främja språkens utveckling i Sverige.

Här hittar du kontaktuppgifter till Språkrådet.

Jenny Forsberg

Om Klartext

Jenny Forsberg på Klartext skriver och språkgranskar svenska texter åt företag, myndigheter och andra organisationer. Din arbetsplats kan till exempel få hjälp med att skriva webbtexter, nyhetsbrev, kundbrev eller lättlästa texter.

Vill du som enskild skribent lära dig att skriva bättre? Då är du varmt välkommen att gå onlinekursen Skriv tydliga texter.

Jenny är examinerad språkkonsult i svenska och har gjort texter begripliga sedan 1999. Behöver din arbetsplats texthjälp? Kontakta Jenny.
Share This