Undrar du vad seminarier heter i singular, var det passar med semikolon eller när man använder var respektive vart? Du vet väl att du kan kontakta Språkrådet för att få svar på dina språkfrågor? På deras webbplats finns en frågelåda där du kan söka efter svar på dina språkfrågor. Hittar du inte svaret där så går det bra att ringa eller mejla.

Språkrådet hette tidigare Svenska språknämnden. Den 1 juli slogs språknämnden ihop med Sofi, Språk- och folkminnesinstitutet, under det nya namnet Språkrådet. Tillsammans med Sverigefinska språknämnden och regeringskansliets klarspråksgrupp bildar Språkrådet Institutionen för språk och folkminnen, som har till uppgift att följa och främja språkens utveckling i Sverige.

Den nya webbadressen är www.sprakradet.se. Övriga kontaktuppgifter är tills vidare samma som förut:
E-post: info@spraknamnden.se
Telefon: 08-442 42 10 (mån–fre 9–12)
Fax: 08-442 42 15
Postadress: Språkrådet, Box 20057, 104 60 Stockholm

Om Klartext

Jenny Forsberg på Klartext skriver och språkgranskar svenska texter åt företag och myndigheter. Din arbetsplats kan till exempel få hjälp med att skriva nyhetsbrev och webbtext, blogga, skriva lättlästa texter eller ta fram språkliga riktlinjer för text.

Vill du som enskild skribent lära dig att skriva bättre? Då är du varmt välkommen att gå onlinekursen Skriv tydliga texter.

Behöver du texthjälp? Eller vill du veta mer? Hör av dig till Jenny Forsberg på jenny@iklartext.se.
Share This