Skrivarkurser på distans

Skrivarkurser på distans. Klartext erbjuder tre skrivarkurser. En kurs passar dig som vill skriva bättre i jobbet eller andra sammanhang där du skriver brukstexter. Det finns också två kurser i att skriva böcker – en om att skriva fackbok och en om att skriva roman. Alla kurser sker helt på distans och du kan börja utbildningen precis när du vill, var du än befinner dig i världen.

Skrivarkurs - kaffe, anteckningsblock, penna, dator

Skrivarkurser på distans – när och var du vill

Skrivarkurser med tre olika syften

Är du sugen på att gå en skrivarkurs på distans? Här kan du läsa mer om Klartexts tre olika distanskurser. Kursledare för alla tre kurserna är Jenny Forsberg, som är examinerad språkkonsult i svenska och författare. Jenny har gjort texter begripliga åt företag och myndigheter sedan 1999. Hon har skrivit två romaner och tre fackböcker.

Skrivarkursernas ledare Jenny Forsberg

Skrivarkursledare Jenny Forsberg, examinerad språkkonsult i svenska.

Skrivarkurs: skriv tydliga texter

Skrivarkursen Skriv tydliga texter passar dig som skriver brukstexter på jobbet, i ditt eget företag eller i något annat sammanhang. Kanske skriver du mejl, webbtexter, rapporter, mötesprotokoll eller något annat. Du får verktygen för att skriva enkla, begripliga texter som når fram till dina läsare. Du lär dig strukturera din text så att den blir effektiv. Du får knep för att undvika byråkratspråk. Du får svar på de vanligaste språkfrågorna – och får veta hur du kan få svar på dina språkfrågor framöver.

Kursen innehåller många praktiska övningar. Den sker helt och hållet online, så du startar när du vill och lär dig i ditt eget tempo. Läs mer och anmäl dig till skrivarkursen Skriv tydliga texter.

Skrivarkurs: skriv en fackbok på sex månader

Skrivarkursen Skriv en fackbok på sex månader är till för dig som vill ha någon att hålla i handen medan du skriver din fackbok. Kursen passar bra för dig som inte har skrivit någon bok tidigare. Under kursens gång får du återkoppling på det som just du behöver jobba med.

Kursen sker på distans via e-post och finns i tre versioner så att du kan välja efter ditt behov och din budget. Du får både återkoppling på detaljer och generella kommentarer om vad du behöver förbättra. Jag hjälper dig med språk och struktur. Läs mer och anmäl dig till skrivarkursen Skriv en fackbok på sex månader.

Skrivarkurs: skriv en roman på sex månader

Skrivarkursen Skriv en roman på sex månader är en kurs för dig som vill skriva en roman med hjälp av ett detaljerat synopsis. Kursen passar dig som har skrivit lite tidigare och som vill arbeta systematiskt och strukturerat.

Kursen sker på distans via e-post och du som är beredd att satsa kan ha ett utkast till en roman färdigt på sex månader. Lär mer och anmäl dig till skrivarkursen Skriv en roman på sex månader.